Aanleg van een stadstuin in Winschoten. De oude stenen muur dat bekleed is met lariks hout. Wat onbehandeld een grijze waas zal krijgen en onbehandeld al erg duurzaam is. Voor de bestrating is er gekozen voor 60 x 30 x 5 cm H20 Nero/Grey tegel. Dit zorgt er voor dat de tuin breder lijkt.

De oude palissadebanden van de voortuin zijn met split wall 40x10x10 cm antraciet vervangen om een wat grove effect te creëren. De split wall is tweelaags om nagenoeg de zelfde hoogte te krijgen als de eerste opstaptrede.

Aanleg van een verzonken biologische vijver met brug in Groningen. De vijver zou uiteindelijk helder worden door gebruik van waterplanten. Er wordt geen gebruik gemaakt van een filter en pomp, maar een balans aan zuurstofplanten en oever-moerasplanten , zoals waterranonkel, waterpest, Japanse holpijp en snoekkruid zal het werk moeten doen. Uiteraard mag de waterlelie niet ontbreken.

Voor de bestrating heeft de eigenaar gekozen voor de H20 tegel 60 x 60x 5 cm Nero/Grey. 

Aanleg van een bij en vlindervriendelijke voortuin in Assen. Een mix van vaste planten en heesters dat afwisselend bloeit.  Een beplantingsplan dat afgestemd is voor de vier seizoenen om zo bloei te gegarandeerd voor alle vier de seizoenen. Omringt met een beukenhaag (Fagus) om de erfscheiding aan te geven en opwaaiend vuil/afval tegen te houden.

Voor praktische reden is er voor de ramen flagstone stapstenen gebruikt om zo fatsoenlijk toegang te krijgen om bijvoorbeeld de ramen te wassen. Hieromheen zijn verschillende Sedum soorten gebruikt.

 

Onderhoud aan een tuin in Nieuw Dordrecht. Waar de dakplatanen een flinke snoeibeurt hebben gekregen. De platanen zijn volledig teruggezet op de gesteltak om vervolgens in het voorjaar weer uit te lopen. Alle scheuten die verticaal gaan groeien worden in de zomer (voor de langste dag) teruggezet om zo alleen de horizontale groeiende takken over te houden. De takken vormen uiteindelijke het 'dak'.

De leilinden zijn teruggezet om de opbouw opnieuw te beginnen. De lindes zullen uiteindelijk als haag gesnoeid worden. Een goede opbouw is hierbij belangrijk.

 Aanleg van een achtertuin in Assen. Begonnen met het opbouwen

van een standaard overkapping van 300 x 300 cm met op maat

gemaakte vlonder. Voor de bestrating is er gekozen voor een antraciete

betontegel 50 x 50 x5 cm

 Aanleg van een achtertuin in Winschoten.  De tuin ligt 30 cm hoger dan de brandgang en hiervoor is een zitkuil als oplossing bedacht door de bewoners. Het terras aan huis is het oude niveau. Met traptreden (oud Hollands) is de weg naar de zitkuil gemaakt met aan beide zeiden verhoogde bakken van linea blokken van 60 x 15 x 15.

Omdat er geen hemelwaterafvoer is in de brandgang,  is er een aansluiting op het HWA van het huis gemaakt. Met afvoergoten is dit verbonden, zodat het water via deze weg afgevoerd kan worden.