Een gehele tuinrenovatie van A tot Z in Assen mogen doen, zowel het ontwerp als uitvoering.  De tuin in volledig omringt met kant-en-klare hedera haag die vast gezet zijn met hardhouten palen. 

De verhoogde bakken van drie linea blokken hoog zijn Nero van kleur en creëert samen met de bomen en  planten diepte in de tuin. Ook is alles voorzien van verlichting dat in de avond een heerlijke sfeer geeft.

De tuin heeft drie terrassen met zitgelegenheid. Voor één terras zijn vier dakplatanen  geplant om uiteindelijk een groen parasol te vormen. 

De kapschuur stockholm is geplaats op betonpoeren, zodat optrekkend vocht niet gelijk het hout in trekt. Ook functioneert het als fundering. De kapschuur is door ons volledig voorzien van verlichting, stopcontacten, schakelaars en internetverbinding, zodat het als tweede woonkamer kan dienen.

Het terras is verdeeld met twee kleuren terrastegels. Dit zorgt voor contrast en verbreekt de eentonige kleur, dat zonder deze verbreking als schoolplein kan gaan voelen.

De voortuin en oprit zijn voorzien van blauw/antracieten klinkers en verlichting. 

 

 

Het renoveren van de volledige tuin in Assen. In de tuin is gebruikt gemaakt van rondingen. Dit geeft een meer speel en romantische uitstaling. Ook staat het ontwerp haaks op de uitstaling van het huis. Dit geeft namelijk veel contrast.

De terrassen zijn met gebakken waaltjes gelegd wat een stadse uitstraling geeft. De donkere kleur van de waaltjes steek ook af op de witte huis. Rondom het huis is een strook van minimaal 10 breed grindstrook gelegd. Dit ligt er om opspatten van regen en vuil tegen te gaan op de witte gevel.

De oprit bestaat uit twee soorten bestrating, namelijk de romano punto visgraat en de longstone. Door het gebruik van twee soorten wordt er contrast gecreëerd zowel tussen de bestrating en het huis. Ook geeft de romano punto visgraat en de longstone  een luxe uitstraling.

 

 

In blauwestad gelegen aan het water staat een prachtig huis met tuin die C&D Hoveniers heeft mogen ontwerpen en aanleggen.

Door het hoogte verschil in de tuin van ruim 100 cm hebben we ervoor gezorgt doormiddel van L-elementen (keerwanden) de hoogte op te vangen. Om de L-elementen te verbloemen hebben we grote plantenbakken ervoor gebouwd.

Tussen de plantenbakken in een trap geplaatst van schellevis oudhollandse treden (100x40x20cm) gemaakt. Zo is de hoogteverschil mooi te zien vanaf het water en de laaggelegen terras.  Tegen de verhoogde bakken zijn klimplanten, zoals de klimhortensia geplant. Deze planten hechten zich op natuurlijke wijze aan de plantenbak en doorbreken het gesteente. 

Naast het huis en het water is nog een schuur gebouwd, waarvoor eerst keerwanden geplaats moesten worden om de hoogte goed op te kunnen vangen. Ook is aan dit gedeelte van het water een schuine talud gemaakt waar dwergmispels zijn plant om een groene wal mee te creëren. Afhankelijk van de aanplantdichtheid, grote van de planten en de groeiseizoenen kan dit wel twee tot vijf jaar duren, voordat het volledig dichtgroeit. Onderhoud zijn in deze jaren nog wel nodig, maar zodra het dichtgegroeid is hoeft dit bijna niet meer. Naast de glasmispel is een beukenhaag geplant van 125 cm om privacy te kunnen bieden.

 

 

In Winschoten deze mooie achtertuin mogen aanleggen. De tuin is voorzien van verhoogde plantenbakken met verlichting. De verlichting is aangelegd met Inlite verlichting. Deze type verlichting heeft als voordeel dan als er extra lampen bij moeten komen dit simpel om de kabel geklikt kan worden. 

De bestrating is opgedeeld in twee delen. Een mooie lijn door het midden van de tuin met keramische houtlook tegels en daar omheen een grijze keramische tuintegel. Al het bestrating is gevoegd met Varistone voegmiddel. De voegmiddels wordt hard, maar is wel waterdoorlatend. Het heeft als voordeel dat onkruid geen kans heeft om te kiemen en mieren kunnen niet onder de tegels komen

De containers zijn weg gewerkt in de op maat gemaakte Douglas containerombouw. De ombouw past precies tussen de twee verhoogde bakken in. Dit is met opzet gedaan, zodat de ombouw het minimale ruimte pakt wat nodig is.